Contact +32 (0) 3 297 11 08 info@elev8it.be 
Volg ons

HYBRID CLOUD

Een hybride cloud is een type cloud-computing  dat een on-premises infrastructuur, of een privécloud, combineert met een openbare cloud. Met hybride clouds kunnen gegevens en apps tussen de twee omgevingen worden verplaatst.

Veel organisaties kiezen een hybride cloudmethode vanwege zakelijke vereisten, zoals voldoen aan vereisten op het gebied van regelgeving en gegevenssoevereiniteit, het maximaliseren van de investering in on-premises technologie, het aanpakken van problemen met lage latentie.

De hybride cloud is in ontwikkeling om ook edge-workloads te omvatten. Edge-computing brengt de rekenkracht van de cloud naar IoT-apparaten, dichter bij de plek waar de gegevens zich bevinden. Door workloads naar de rand te verplaatsen, hoeven apparaten minder tijd te besteden aan het communiceren met de cloud, verminderen zo latentie en kunnen zelfs op een betrouwbare manier gedurende langere offline perioden werken.


Voordelen van Hybride te werken!


ELEV8IT CLOUD


Private Cloud + Public Cloud

= HYBRIDE CLOUD

Een hybride cloudplatform biedt organisaties veel voordelen, zoals grotere flexibiliteit, meer implementatieopties, beveiliging, naleving en meerwaarde van de bestaande infrastructuur. Bij fluctuaties in de vraag naar rekenkracht en gegevensverwerking kan een bedrijf dankzij hybride cloud-computing de on-premises infrastructuur naadloos opschalen naar de openbare cloud voor het afhandelen van een overschot aan taken, en zonder dat externe datacenters toegang tot alle gegevens krijgen. Organisaties profiteren van de flexibiliteit en innovatie van de openbare cloud door bepaalde workloads uit te voeren in de cloud, waarbij uiterst gevoelige gegevens in hun eigen datacentrum worden bewaard om te voldoen aan de behoeften van de client of de regelgeving.

Hierdoor kunnen bedrijven niet alleen hun computerresources opschalen, maar wordt ook de noodzaak weggenomen om grote investeringen te doen voor het afhandelen van pieken in de vraag naar meer vermogen op de korte termijn of als het bedrijf lokale resources moet vrijmaken voor meer gevoelige gegevens of toepassingen. Bedrijven hoeven alleen maar te betalen voor resources die ze tijdelijk gebruiken. Het aanschaffen, programmeren en onderhouden van extra resources en apparatuur, die vaak langere tijd inactief zijn, is niet langer nodig.


Voordelen van de hybride cloud:

  • Controle : jouw organisatie kan een privé-infrastructuur gebruiken voor gevoelige bedrijfsmiddelen of workloads die lage latentie vereisen.
  • Flexibiliteit : je kan desgewenst profiteren van extra resources in de openbare cloud.
  • Kosteneffectiviteit : je hebt de mogelijkheid om naar de openbare cloud te schalen, waardoor je alleen voor extra computingvermogen betaalt wanneer je dit nodig hebt.
  • Gebruiksgemak : de overstap naar de cloud hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kan namelijk geleidelijk migreren en werklasten gefaseerd implementeren.

Verschillende types van CloudServices:

De meeste cloudcomputingservices kunnen in vier hoofdcategorieën worden onderverdeeld: Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS), serverloos en Software as a Service (SaaS). Ze worden ook wel de 'cloud-computingstack' genoemd, omdat ze in een stack of stapel boven op elkaar worden gebouwd.

Wat is IaaS? Infrastructure as a Service

Dit is de meest elementaire categorie van cloud-computingservices. Met IaaS huur je een IT-infrastructuur (servers en virtuele machines (VM's), opslag, netwerken en besturingssystemen) bij een cloudprovider op basis van betalen per gebruik.

Wat is PaaS? Platform as a Service

PaaS (Platform as a Service) verwijst naar cloudcomputingservices die bestaan uit de levering op aanvraag van een omgeving voor het ontwikkelen, testen, leveren en beheren van softwaretoepassingen. PaaS is ontworpen voor ontwikkelaars die eenvoudig en snel mobiele en web-apps willen maken, zonder dat ze zich bezig hoeven te houden met het opzetten of het beheren van de onderliggende infrastructuur van de servers, de opslag, het netwerk en de databases die nodig zijn voor de ontwikkeling van deze toepassingen.

Wat is SaaS? Software as a Service?

SaaS (Software-as-a-Service) is een methode voor de levering van softwaretoepassingen via internet. Dit gebeurt op aanvraag en doorgaans op basis van een abonnement. Met SaaS zijn cloudproviders in staat de softwaretoepassingen en de onderliggende infrastructuur te hosten en te beheren, en onderhoudstaken uit te voeren zoals het installeren van software-upgrades en beveiligingspatches. Gebruikers maken verbinding met de toepassing via internet, meestal met een webbrowser op hun telefoon, tablet of pc.