Contact +32 (0) 3 297 11 08 info@elev8it.be 
Volg ons

Wat is een Public of openbare cloud?


Openbare clouds worden het meest geïmplementeerd. De cloudresources (zoals servers en opslag) zijn eigendom van en worden beheerd door een externe cloudserviceprovider. Ze worden via internet geleverd. Bij een openbare cloud is alle hardware, software en andere ondersteunende infrastructuur het eigendom van de cloudprovider en voert deze partij ook het onderhoud ervan uit. Microsoft Azure is een voorbeeld van een openbare cloud.

In een openbare cloud kan je hardware, opslag en netwerkapparaten delen met andere organisaties of cloudtenants. Je benadert services en beheert je account met een webbrowser. Openbare clouds worden vaak geïmplementeerd voor webmail, online kantoortoepassingen, opslag en test- en ontwikkelomgevingen.

Voordelen van een openbare cloud:

  • Lagere kosten : het is niet nodig om hardware of software aan te schaffen en u betaalt alleen voor de service die je gebruikt.
  • Geen onderhoud : Jouw serviceprovider zorgt voor het onderhoud.
  • Bijna onbeperkte schaalbaarheid : er zijn op aanvraag resources beschikbaar om aan uw zakelijke behoeften te voldoen.
  • Hoge betrouwbaarheid : een groot netwerk van servers zorgt ervoor dat er geen storingen optreden.

Microsoft AZURE

Microsoft Azure is een set cloud services die constant blijft groeien en jouw organisatie helpt te voorzien in allerlei zakelijke uitdagingen.  Azure geeft je de vrijheid om met jouw favoriete hulpprogramma’s en frameworks toepassingen te ontwikkelen, te beheren en te implementeren op een omvangrijk, wereldwijd netwerk

De cloud is voor iedereen.
Klein of groot, oud of nieuw, dat maakt niet uit: wij vinden dat elk bedrijf en elke organisatie moet kunnen profiteren van het succes dat de cloud biedt.

Verminder de kosten en vereenvoudig de complexiteit met een zeer veilige basis in de cloud die wordt beheerd door Microsoft. Gebruik ingebouwde beveiligingsmaatregelen met meerdere lagen en unieke informatie van Azure om snel groeiende bedreigingen op te sporen en je daartegen te beveiligen.

We kunnen jouw infrastructuur On-Premise of reeds in de Cloud analyseren en een correcte prijscalculatie geven op basis

van jouw nood aan beschikbare VM's, dataverbruik en backups en dit zowel voor Microsoft AZURE VM en opslagaccounts

als Amazon AWS EC2 (Virtual Servers) als zowel S3 (Simple Storage Servers)

Amazon Web Services  

Amazon Web Services (AWS) is het grootste en uitgebreidste public cloud platform ter wereld. AWS helpt organisaties bij het opbouwen van een snelle, flexibele IT-omgeving, zonder investeringen vooraf en tegen een scherp tarief dat zich aanpast aan het verbruik. Zo betaal je nooit teveel - omdat je enkel betaalt voor wat je verbruikt. Elev8IT helpt je bedrijf optimaal gebruik te maken van de diverse AWS-diensten. Van advies, over implementatie tot het volledige beheer.  


Denk je erover jouw huidige omgeving te verplaatsen naar de cloud, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Laat het ons weten en wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Heb je een geniaal idee voor een nieuwe webapplicatie en wil je direct beginnen met Amazone Web Services; ook dan helpen we je graag verder. Elev8IT geeft je uitleg over de verschillende diensten, zodat je een helder beeld krijgt van de mogelijkheden van AWS.

Naast Microsoft Azure en Amazon AWS biedt Elev8IT ook de mogelijkheid om met Google Cloud als volledig beheerd platform te werken. Zo kan je je concentreren op je business vraagstukken om deze op de meeste efficiënte wijze op te lossen. Met Google Cloud krijg je toegang tot de infrastructuur en tools waarop Google zelf een beroep doet om zijn oplossingen te commercialiseren. Geen zorgen rond capaciteit, betrouwbaarheid of prestaties.

Google Cloud biedt je een meerlaagse beveiligde en schaalbare infrastructuur waarop je zelf je servers, software of netwerk kan uitbouwen.

Ons team begeleidt je bij elke stap in je cloud project. Samen kunnen we bepalen welke oplossingen je nodig hebt, een migratiestrategie bedenken en je aan de juiste partners koppelen.

Google Cloud bevat tools waarmee je niet alleen je IT-stack, maar ook je bedrijf moderniseert. Je kan het volledige productassortiment van Google gebruiken om een  bedrijfscultuur te creëren die gebaseerd is op samenwerking en gegevens, en om je klantervaringen te verbeteren.